Начало > Консултации > Консултиране и терапия

 

Психологическо консултиране и терапия

   И консултирането и терапията са предназначени за здрави хора, които сами осъзнават, че имат проблем и по-ефективно биха се справили с помощта на компетентен специалист.

Каква е разликата между консултиране и терапия?

Консултация с психолог

   Голяма част от хората, особено в днешния динамичен и напрегнат свят, в даден момент от своя живот се сблъскват с различни по естество проблеми или трудности, в следствие на които се нарушава техният т.нар. душевен баланс. Ролята на психолога в такива случаи е да помогне на консултирания чрез обсъждане на различни варианти за справяне, сам да осъзнае и избере кой е най-печелившият за него.
   Броят на сесиите за консултация са между една и четири, а продължителността на всяка е в рамките на 50 минути.

Психотерапия

   У нас, все още се гледа скептично на посещението при терапевт. Терапията, всъщност, е един динамичен психологически процес, благодарение на който се осъзнава влиянието на преживени травми от миналото и най-вече от детския период. С много доверие, търпение и готовност за промяна, пациентът се освобождава от негативното състояние, в което се намира (безпокойство, тревожност, депресия, чувство на вина, гняв, мания, негодувание и др.). Изгражда се един здрав Аз, освободен от чужди роли, маски и самоконтролиращия въпрос „Какво ще си помислят другите за мен, ако...” Преминалите през терапия живеят своя собствен живот, в своята собствена същност.
   Броят на сеансите е неограничен, в зависимост от потребностите и възможностите на пациента. Продължителността на една терапия е в рамките на 50 минути.

 

 
 
Актуално

Актуални позиции за работа
Консултации
Copyright © 2018 Fortuna MD. All rights reserved.